Placinta cu spanac



Ingrediente:

1 pachet de foi de placinta
1 kg spanac proaspat
3 oua
200 g telemea

piper
ceapa
2 catei usturoi
ulei
o lingura pasta de tomate
putin lapte

Preparare:

Cat timp se lasa foile de placinta la dezghetat, spanacul se curata, se spala si se fierbe cateva minute in apa. Apoi se scurge si se taie mai mare.
Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in ulei, se adauga spanacul, se caleste putin si se adauga pasta de tomate. Se lasa la racit.
Se pun ouale batute, telemeaua rasa si piperul.
Foile de placinta se ung cate 4-5 intre ele, cu ulei. Intr-o tava mare de aragaz se pune un strat de foi, umplutura de spanac, foi, spanac, foi. Se portioneaza placinta si se da la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
Inainte de a scoate placinta de la cuptor cu vreo 5 minute se toarna deasupra un ou batut cu lapte.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s