Melcisori aperitivi cu branza si busuioc

Ingrediente:

Pentru aluat:

600 g faina
2 plicuri praf de copt
1 praf de sare
300 g branza dulce de vaci

lapte cat cuprinde

Pentru umplutura:

200 g branza dulce de vaci
250 g telemea
200 g smantana
busuioc proaspat
1 ou

+ 1 ou + ulei pentru uns

Preparare:

Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, pana se obtine un aluat nu prea elastic, dar care nu se lipeste de maini. Se lasa sa se odihneasca.
Se amesteca ingredientele pentru umplutura.
Aluatul se imparte in 2 bucati, se intinde fiecare bucata cu merdeneaua, se pune umplutura, se ruleaza, se infoliaza si se dau la congelator pentru 30 de minute – o ora.

Dupa ce se scot rulourile, se portioneaza.

Se aseaza melcisorii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta, si se ung cu oul batut cu putin ulei. Se coc la 200 de grade pentru circa 20 de minute.

Reteta inspirata de pe blogul lui Edith Frincu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s