Melcisori pizza

Ingrediente:

Pentru aluat:

400 g faina
un cub de drojdie
1 praf de zahar

125 ml lapte caldut
1 praf de sare
6 linguri de ulei
apa

Pentru umplutura:

pasta de tomate
piper
sare
oregano
busuioc
1 cutie de ciuperci
cascaval/cascaval de post
pentru carnivori: sunca afumata
1 ceapa

Preparare:

Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut. Se lasa la crescut, apoi se amesteca cu faina, sarea, uleiul si apa calduta, se framanta pana se obtine un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini. Acest aluat se cresteaza, se acopera si se lasa la crescut o ora.
Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in 2 parti, se intinde si se unge fiecare bucata cu pasta de rosii amestecata cu sare, piper, oregano si busuioc. Se presara apoi ceapa tocata marunt, ciupercile stoarse si tocate si cascavalul ras. Aluatul se ruleaza strans si se taie felii de vreo 2-3 cm. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou batut cu ulei si se coc 20 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade.
Pentru cei care tin post, laptele din aluat este inlocuit cu apa, iar cascavalul cu cascaval de post, branza topita sau tofu. Melcii de pizza se ung doar cu ulei sau se lasa pur si simplu asa, fara a-i mai unge cu nimic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s