Tort cu frisca si visine

Ingrediente:

Pentru blat:

6 oua
6 linguri de zahar
4 linguri de faina
2 linguri de cacao
1 praf de copt
2 linguri ulei

Pentru sirop:

suc de la visine
1 esenta de rom

Pentru umplutura:

500 ml frisca lichida
1 borcan de visine
1 ciocolata alba
1 plic gelatina

Preparare:

Mai intai se face blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile se bat cu uleiul, apoi turnam compozitia de galbenusuri peste albusuri si se amesteca bine. Separat se amesteca faina cu praful de copt si cacaua si se cern. Apoi se amesteca cu ouale.
Blatul se coace in cuptorul preincazit la 180-200 de grade. Se lasa la racit, se taie pe orizontala si se insiropeaza cu siropul de la visine amestecat cu esenta de rom.
Intre timp batem frisca, o amestecam cu ciocolata rasa si gelatina hidratata.

Asamblare:

Pe un platou se pune prima foaie de blat, un strat de frisca, visinele curatate de samburi si stoarse bine, alt strat de frisca si la final blatul al doilea. Se decoreaza dupa preferinte.

Reclame

2 responses to “Tort cu frisca si visine

  1. Ador si dulciurile crude 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s