Melci cu ceapa si verdeturi

Ingrediente:

Pentru aluat:

400 g faina
un cub de drojdie
1 praf de zahar
125 ml lapte caldut
1 praf de sare
6 linguri de ulei
apa

Pentru umplutura:

2 cepe mari
1 lingura ulei
50 g slanina afumata, taiata felii
5 catei de usturoi
3 fire de cimbrsor
1 legatura de patrunjel
1 legatura de busuioc
sare
piper
1 lingurita boia
cascaval

Plus:
faina pentru framantat
ulei pentru tava
1 galbenus
2 linguri smantana

Preparare:

Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut. Se lasa la crescut, apoi se amesteca cu faina, sarea, uleiul si apa calduta, se framanta pana se obtine un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.
Se curata si se toaca marunt ceapa. Se taie slanina cubulete, apoi se prajeste in ule fierbinte, alaturi de ceapa. Se adauga usturoiul pisat. Se spala verdeturile, se rup frunzele, se toaca marunt si se calesc impreuna cateva minute. Se condimenteaza cu sare, piper si boia, se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade.
Se framanta din nou aluatul, se intinde, se pune umplutura, se ruleaza, se taie felii, se pun intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie, se ung cu galbenus si smantana, apoi se dau melcii la cuptor pentru 20 de minute. Se servesc calzi.

Eu am impartit aluatul in doua parti. Pe o parte de aluat am pus jumate din ceapa si usturoiul calite cu verdeturi si condimentate. Deasupra am pus cascaval ras, am rulat, am taiat felii si am dat la copt.
A doua parte de aluat am umplut-o cu ceapa si usturoiul ramase in care am mai calit si slanina.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s