Tort cu banane

Ingrediente:

pentru blat: 8 oua, 8 linguri de faina, 8 linguri de zahar, 2 linguri cacao
pentru crema: 250 ml frisca lichida, 2 galbenusuri, 2 linguri ciocolata alba rasa, 4 banane
pentru sirop: 100 g zahar, o ceasca apa, 1 esenta rom
pentru decor: 250 ml frisca, 200 g ciocolata amara

Preparare:

Se amesteca ouale cu zaharul pana se transforma intr-o crema. Se adauga faina si cacaua, se amesteca si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace. Se scoate din forma numai dupa ce s-a racit. Se taie in doua si se insiropeaza cu siropul fiert din apa, zahar si esenta de rom.
Ciocolata alba se amesteca cu galbenusurile, se adauga frisca batuta si se amesteca foarte bine.

Asamblare:

Se pune primul blat, jumate de crema, bananele taiate pe lung, cealalta jumatate de crema si la final al doilea blat.
Pe baie de aburi se pune ciocolata si frisca lichida. Se amesteca pana ciocolata se topeste si glazura incepe sa se ingroase.
Tortul se aseaza pe un gratar si se toarna deasupra glazura dinspre centru spre margini. Surplusul se va scurge.
Se decoreaza dupa imaginatie.

Reclame

5 responses to “Tort cu banane

  1. Mi a facut cu ochiul acest tort dar nu inteleg deloc cum se prepara crema, adica ciocolata cu galbenusurile???? ciocolata topita sau cum? Te rog sa detaliezi mai explicit reteta de crema. Mi ar place s o incerc cat de curand. 🙂
    Merci
    Doina

  2. I-a placut si sotului foarte mult gustul 🙂
    Efectiv spumezi bine galbenusurile cu mixerul, adaugi apoi ciocolata si spumezi in continuare. Apoi bati frisca si in frisca adaugi amestecul de galbenusuri si ciocolata alba.

  3. Pingback: Tort cu trandafiri pentru Cristina | Artă și savoare

  4. Oana ce dimensiune a avut tava ta?Eu am tava de 28 cm si din 8 oua imi ieste un super blat!Si la blat ai batut ouale impreuna,sau albusul albus si galbenusul separat?

    • Pe la 26 de cm cred. Ideea e ca ouale au fost cam mici si le-am batut impreuna, nu am spumat albusul, in cazul in care spumam iesea blatul mai pufos. Am refact tortul pentru cel cu trandafiri rosi si acum am putut sa tai blatul in 3, depinde foarte mult si de oua.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s