Tort cu trei feluri de ciocolata

Blatul de ciocolata

* 60 g de migdale pudra, merg si nuci macinate
* 100 g zahar pudra (60+40)
* 20 g cacao
* 4 albusuri
* un varf de sare

Amestecati migdalele cu 60 g zahar pudra si cacaua.
Albusurile se bat spuma cu 40 g de zahar si un varf de sare. Se toarna amestecul de migdale si se amesteca usor sa nu se lase compozitia. Se rastoarna intr-o forma detasabila si se da la cuptorul preincalzit la 200gradeC pentru 15 minute. Se lasa la racit.

Mousse de ciocolata alba

* 125 ml de smantana lichida dulce
* 250g ciocolata alba
* 2g gelatina -1 foaie
* 300 ml frisca neindulcita

Se bate frisca bine. Gelatina se pune la inmuiat.
Smantana se incalzeste, se adauga si ciocolata si se amesteca pana se topeste. Cand este caldut amestecul se adauga gelatina si frisca batuta.
La fel se procedeaza si la urmatoarele.

Mousse de ciocolata cu lapte

* 125 ml frisca lichida
* 160 gr ciocolata cu lapte
* 1 foaie gelatina
* 100 grame frisca batuta

Mousse de ciocolata amaruie

* 125 ml de frisca lichida
* 200 g ciocolata amaruie
* 110 ml frisca batuta
* 1 foaie de gelatina

Mai intai se toarna mousse-ul alb, asteptam sa se intareasca, pe urma cel cu ciocolata cu lapte si ultimul cu ciocolata amaruie. Se decoreaza dupa plac.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s