Chec in trei straturi

Ingrediente:

200 g unt
250 g zahar
4 oua intregi
1 esenta de vanilie
150 g lapte

1 praf de copt
500 g faina
80 g nuca
80 g stafide
coaja o lamaie
3 linguri cacao, praf de scortisoara, nucsoara, cuisoare

Preparare:

Freci untul spuma cu zaharul, adaugi rand pe rand ouale, esenta de vanilie, laptele, faina si praful de copt. Imparti aluatul in 3 parti. In prima parte pui nuca, in a doua partea pui lamaia si stafidele si in ultima parte cacao si prafurile aromate si inca vreo 3 linguri de lapte pentru ca devine prea tare de la cacao. Recomand sa se toarne mai intai aluatul cu stafide pentru ca e mai greu si astfel va intra in celelalte straturi, apoi cel cu nuca si ultimul cel cu cacao, care prin rasturnare devine stratul de jos. Se coace la foc potrivit si se pudreaza/lazureaza dupa preferinte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s