Tarta cu dovleac si nuci

Ingrediente:

pentru aluat: 200 g faina, 1/2 pachet de unt, 1 lingurita zahar, un ou, un praf de sare
pentru umplutura: 1 kg de dovleac ( 500 g pulpa de dovleac mixata ), 200 g nuci, 6 linguri de zahar, 1 plic esenta de vanilie, scortisoara, 1 lingura de unt

Preparare:

Taie untul rece bucatele si amesteca-l cu faina, pana obtii o compozitie sfaramicioasa. Bate oul cu zaharul si sarea si adauga-l in compozitia cu faina. Inveleste aluatul in folie si da-l l afrigider pentru 2 ore.
Curata dovleacul de seminte, taie-l felii, presara-l cu zahar si scortisoara si da-l l acuptor pentru 90 de minute. Lasa feliile sa se raceasca, curata-e de pielite si coaja si mixeaza pulpa impreuna cu untul, nucile, zaharul, vanilia si un praf de scortisoara.
Intinde aluatul si acopera o tava de tarta. Inteapa aluatul cu furculita si da-l la cuptor pentru 10 -15 minute. Scoate tarta si intinde umplutura uniform, dupa care se baga din nou la cuptor pentru 40-50 minute.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s