Supa de chimen cu crutoane

Ingrediente:

morcovi
ceapa
telina
patrunjel
cartofi
chimen
unt
faina

paine
sare
piper
boia/praf de chilli

Cum se procedeaza:

Se curata legumele ( morcov, patrunjel, telina, ceapa si cartofi ) se taie mai mare si se pun la fiert, cand sunt 3/4 gata se adauga o lingura doua de seminte de chimen, sare, piper si se lasa la fiert.
Se strecoara si se pastreaza doar zeama. Intre timp se topeste untul se amesteca cu boia/praf de chilli si putina faina si apoi se toarna in supa. Se amesteca bine si se mai lasa un clocot. Cel mai bine este sa iei cate un pic din zeama, sa amesteci cu faina si, eventual, sa treci si prin sita pentru a nu ramane cocoloase in supa.

Painea se taie cubulete si se baga la cuptor pentru a se praji. Se poate stropi si cu ulei de masline.

Reclame

One response to “Supa de chimen cu crutoane

  1. Pingback: Supa de chimen cu omleta | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s