Tosca – prajitura cu mac

Este o prajitura absolut delicioasa si o voi prepara de fiecare data cu placere.

Pentru blat ai nevoie de : 8 albusuri, 250 g zahar pudra, 1 varf cutit praf de copt, 100 gr nuca de cocos, 100 g mac macinat, 2-3 linguri faina.

Cum procedezi pentru blat : Bati albusurile cu zaharul, adaugi praful de copt, nuca de cocos, macul si faina. Torni compozitia in tava unsa bine cu untura si tapetata cu faina si dai la copt, in cuptorul incins dinainte, la foc potrivit.

Pentru crema ai nevoie de : 8 galbenusuri, 200 g zahar, 300 ml lapte, 3 linguri faina, 200 g unt.

Cum procedezi pentru crema : Freci galbenusurile cu zaharul, adaugi 200 ml de lapte si pui compozitia la fiert intr-o cratita cu fundul dublu sau, mai bine, la bain-marie. Adaugi faina desfacuta in restul de lapte si fierbi pana se ingroasa compozitia. Freci spuma untul si adaugi crema fiarta si racita bine, lingura cu lingura, amestecand sa se incorporeze bine. Intinzi crema peste blat.

Pentru finisare ai nevoi de : 200 g biscuiti, 100 g ciocolata de menaj, 2 linguri de lapte.

Cum finisezi prajitura : Acoperi crema cu un strat de biscuiti asezati unul langa altul si torni deasupra ciocolata de menaj topita in lapte, la bain-marie.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s