Cus – cus

Ingrediente:

300 g cus cus
apa
sare
ulei masline
turmeric
rosii

morcovi
ceapa
usturoi
sos de soia
piper
patrunjel verde

Preparare:

Se da in clocot cam 300 ml de apa, se ia de pe foc, se aduga jumate de lingurita de turmeric si se ia de pe foc. SE acopera si se lasa jumate de ora la infuzat. Apoi se clocoteste iarasi, se aduga sare si o lingura de ulei masline si e cus-cus-ul. Acesta se umfla repede, iar inainte de servire se baga furculita in el si se „afaneaza”.
Intre timp se caleste o ceapa tocata marunt si cativa catei de usturoi si se adauga rand pe rand morcovii taiati fasii si rosiile taiate marunt. Apoi sare, piper, iar la sfarsit se aduga sosul de soia. Cand e gata se toaca marunt patrunjelul verde si se aduga peste sosul de legume.
Se pot folosi fel si fel de legume, mie mi-a fost pofta doar de aceste ingredente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s