Cartofi noi la cuptor cu sos tzatziki

Pentru tzatziki:

– 2 iaurturi ;
– 3 castraveti potriviti (cornisoni);
– 3 catei de usturoi;
– cateva fire de marar;
– sare.

1. Castravetii se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare, apoi se scurg de zeama.
2. Usturoiul de piseaza.
3. Mararul se taie relativ marunt.
4. Se amesteca toate si se serveste rece.

Pentru cartofi:

– niste cartofi noi mai mici;
– sare, tarhon sau rozmarin maruntit;
– ulei de masline sau unt;
– o tava si niste folie din aluminiu.

1. Cartofii se spala bine si nu se da jos coaja.
2. Se ung cu ulei (sau unt), cu sare si tarhon/rozmarin.
3. Se pun in tava, se acopera cu folie si se baga in cuptorul incalzit bine.
4. Se scoate folia cand sunt cat de cat patrunsi (adica intra furculita usor in ei) si se mai lasa la rumenit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s