Painici cu masline

Ingrediente:

500 gr faina
1 lg drojdie uscata
3 lg ulei masline

2 lg iaurt
220 ml apa
1 praf sare
masline negre sau verzi/branza
condimente: oregano, rozmarin

Preparare:

Pentru framantat: se amesteca faina, drojdia,sarea,ulei,iaurtul si treptat apa. Se obtine un aluat elastic si nu foarte lipicios. Se imparte aluatul in aprox 10-11 chiftelute care se laza la dospit pentru 1h in tava intr-un loc ferit de lumina.
Apoi se ia fiecare bila, se turteste cu facaletul, se presara masline/branza, se aduna marginile si apoi painicile se turtesc putin in palma. Se cresteaza, se ung cu un galbenus de ou batut cu o lingura de ulei de masline si se dau la cuptor pana ce se rumenesc pentru aprox 30 min.

Puteti vizualiza reteta si aici:

http://www.afladespre.ro/retete_painici-cu-masline-2395.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s