Paine cu seminte

Ingrediente:

7 g drojdie
500 g faina
250 ml apa calduta


1 pumn de seminte de floarea soarelui
sare
cimbru

Preparare:

Amesteca faina cernuta cu drojdia si cu sarea. adauga semintele, pastrand cateva pentru decor. Incorporeaza treptat apa calda. Framanta aluatul, pune-l intr-un vas curat, acopera-l si lasa-l la dospit intr-un loc cald, o ora. Incalzeste cuptorul, da-i aluatului form adorita si pune-l in tava tapetata cu faina. Presara restul semintelor si cimbrul uscat peste aluat, unge-l cu apa cu putina sare si pune-l la cuptor 10 minute la foc iute, apoi micsoreaza flacara si mai lasa painea inca 0 minute.

Sfaturi: Faina trebuie sa fie de calitate, cea tip 650 e indicata pentru paine, sii mai ales veche de un an.
Pe tot parcursul pregatirii in bucatarie trebuie sa fie foarte cald.
Painea e bine coapta cand, batuta usor cu degetul pe dos, suna a gol.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s