Supa de legume cu galuste de gris


Ingrediente:

2 cartofi
2 morcovi
2 radacini de patrunjel
1 telina medie

1 pastarnac
1 ceapa
sare
piper
apa
2 oua
1 lingurita ulei
gris

Preparare:

Se fierb cartofii, morcovii, radacina de patrunjel, telina, pastarnacul si ceapa intr-o cantitate suficienta de apa. Cand au fiert se strecoara supa, se condimenteaza cu sare si piper. Daca doriti puteti sa folositi si din legumele fierte. Le taiati cubulete si le presarati in supa la servire.
Pentru galuste se folosesc 2 oua batute bine, se adauga putin ulei si sare. Apoi putin cate putin se pune grisul pana devine o pasta moale, dar fara sa curga. Trebuie avut in vedere ca aceasta compozitie se lasa putin, cat sa se umfle grisul.
Se da supa in clocot si se pun galustele cu o lingurita. Se fierb cateva minute, apoi oala se acopera si se lasa pana galustele se umfla bine.
Supa se serveste cu patrunjel verde tocat si eventual si cu legume fierte si maruntite.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s