Foi de napolitane umplute

1

Este un desert usor de facut si totodata delicios. Este potrivit si pentru sarbatorile de iarna si pentru zile de nastere si petreceri.



Ingrediente:

300 g zahar
500 ml lapte
200 g unt
200 g nuca
5 foi de napolitane

Preparare:

Procedura este exact ca la sosul de caramel pe care l-am folosit pentru clatitele americane.
Intr-o oala se pune zaharul la caramelizat pe foc potrivit. Cand devine maroniu lucios se pune laptele. Trebuie sa stati in preajma deoarece laptele se va umfla si daca nu sunteti atenti va da pe afara. Zaharul se va topi in lapte si lasati compozitia la foc mic. Din cand in cand verificati si amestecati in lapte. Dupa aproximativ 20-30 de minute incepe sa se ingroase si sa devina un sos de caramel. In acest moment stingeti focul, adaugati untul si amestecati pana se topeste. Puneti si nucile putin prajite in cuptor si macinate si amestecati bine. Lasati totul la racit.

4

Se umple apoi foile si se lasa pana a doua zi cu ceva gereu deasupra, astfel incat sa se lipeasca bine foile intre ele.

3

Pofta buna!

2

About these ads

5 responses to “Foi de napolitane umplute

  1. frumos ceas
    frumos mileu :)

  2. suna simplu de făcut
    trec pe “to do list”

    p.s. imi place ceasul

  3. ceas – mama; mileu- soacra :lol:
    mi-a placut sa creez un cadru mai de demult …

  4. Di chiar e simplu de facut si are si un gust bun bun, daca-ti place caramelul

  5. Pingback: Napolitane cu migdale | Artă și savoare

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s