Placinta cu branza sarata

Si daca tot suntem la moldovenisme si la bunica, haideti sa vedem cum face ea si placintele cu branza sarata.

Ingrediente:

Pentru aluat:

1 kg faina
30 g drojdie proaspata
un praf de sare
2 linguri de zahar
un pahar de iaurt
2 oua
putin ulei
lapte cat cuprinde

Pentru umplutura:

branza sarata de oaie
telemea
branza dulce
marar
2 oua

In plus:

1-2 oua si putin ulei, pentru uns

Preparare:

Pentru inceput se prepara maiaua. Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si cu o lingura de zahar. Se lasa la crescut 15 minute, pana se umfla bine.
Intre timp se cerne faina, se adauga zaharul si praful de sare, iaurtul, uleiul, ouale, apoi maiaua si laptele si se framanta o coca potrivita care se lasa la dospit o ora.
Intre timp se amesteca branza cu celelalte ingrediente.
Dupa ce aluatul a crescut se imparte in mai multe bucati, se intind rotunduri, se pune o cantitate de branza la mijloc si se modeleaza apoi placintele.

Se pun in tava, se lasa putin la crescut, se pun cu ou batut cu ulei si se dau la cuptor.

Pofta buna!

About these ads

6 responses to “Placinta cu branza sarata

  1. Asta adevarat placinta cu brinza sarata, ,am facut si este foooarte gustoase ,cum racea bunica.va doresc o zi frumoasa

  2. In lista de ingrediente pentru aluat apar 2 oua, dar la “preparare” nu se mai pomeneste de ele…

  3. „Prea bune! Prea ca la țară!” :)

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s