Tort cu frisca si ananas

Este primul meu tort cu fondant si sunt rupta de oboseala, am facut si-n palme bataturi. Nu stiu exact de ce :)
Mai am mult de invatat la acest capitol, dar sunt fericita ca a iesit ceva destul de frumos.

Ingrediente:

Pentru blat:

5 oua
5 linguri de zahar
un praf de sare

5 linguri de ulei
5 linguri de faina
o lingurita praf de copt
colorant alimentar, rosu

Pentru crema:

o conserva de ananas
500 ml frisca lichida
200 g branza dulce de vaci
5 linguri de zahar

Pentru insiropare:

zeama de la anans

Pentru crema de unt:

1 pachet de unt
zahar pudra dupa gust

Pentru decor:

750 g zahar pudra
10 g gelatina
2 linguri de miere
colorant alimentar, rosu si verde

Preparare:

Pentru blat se face un pandispan simplu. Se bat albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile se bat cu uleiul. Se amesteca cele doua compozitii. Se adauga faina, praful de copt si colorantul rosu.
Se unge o forma rotunda de tort ( mai mica ) cu margarina, se tapeteaza cu faina, se toarna aluatul si se coace la foc potrivit.
Blatul se lasa la racit complet, se taie in doua, se insiropeaza cu zeama de la ananas si se umple cu urmatoarea crema.
Pentru crema, bati frisca bine si adaugi branza de vaci amestecata bine cu zaharul. Se omogenizeaza cele doua compozitii.
Pe un platou se pune primul blat, se insiropeaza, se pune inelul de tort, se pune jumate din crema de frisca, se pune ananas, cealalta jumatate de crema de frisca, se pune blatul 2 si se insiropeaza si acesta.
Se da la rece.
Indicat e ca blatul sa fie copt cu o zi inainte de a-l umple.
Intre timp se freaca bine untul cu zaharul pudra, pana ce acesta se topeste de tot.
Se scoate tortul din frigider si se imbraca in crema de unt. Se da la frigider.
In acest timp se face fondantul de zahar. Gelatina se pune la inmuiat in 60 ml apa. Dupa ce s-a hidratat bine se pune pe foc sa se topeasca. Atentie sa nu fiarba. Se adauga mierea si se amesteca bine pana cele 2 se topesc si se omogenizeaza. Intr-un vas se pune zaharul pudra, deasupra se toarna compozitia lichida de gelatina cu miere si se framanta bine o pasta, care se poate modela.
Dintr-o parte alba de pasta de zahar se imbraca tot tortul si din cealalta parte se coloreaza o bucata in roz, una in verde si se orneaza dupa imaginatie.

Pofta buna!

About these ads

2 responses to “Tort cu frisca si ananas

  1. Foarte frumos si delicat!Ti-a reusit foarte bine.Eu inca nu am incercat pasta de zahar,dar e urmatoarea pe lista.

  2. Mersi frumos. Merita incercata pt ca doar atunci faci dintr-un tort o arta. Am cautat pe net si am ramas muta de uimire si admiratie ce fac unele femei din pasta de zahar. Zici ca sunt flori naturale sau fel si fel de torturi in fel si fel de forme.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s