Cornulete alb si negru

Ingrediente:

pentru blat: 2 oua intregi, un praf de sare, 2 linguri de zahar, 200 ml ulei, un plic de drojdie uscata, un plic praf de copt, 300 ml lapte, faina cat cuprinde, 2 linguri de cacao

pentru sirop: 200 ml lapte, 300 g zahar, 1 plic zahar vanilat
pentru ornat: nuca de cocos

Cum se prepara:

Amesteci ouale cu praful de sare, cele 2 linguri de zahar, 200 ml ulei. Freci ingredientele bine bine ca pentru maioneza. Adaugi un plic de drojdie uscata si praful de copt, laptele si faina cat cuprinde incat sa iasa o compozitie tare, dar nu foarte elastica. Aluatul se imparte in 2 parti. In prima parte se pun 2 linguri de cacao si se framanta bine pana se incorporeaza, iar in a doua jumatate de aluat se mai pun 2 linguri de faina. Aluatul alb se imparte in 10 parti egale, se ruleaza fiecare bucata si se mai imparte in maxim 5 bucati. Daca se doresc cornuri mai mari nu se mai imparte aluatul in asa multe bucati mici. Fiecare bucatica se face biluta in palma. La fel se procedeaza si pentru aluatul cu cacao. Apoi se asambleaza in functie de dorinta. Se ia o biluta alba si se intinde cu facaletul. Se intinde si o biluta neagra, se pun una peste alta si se ruleaza dandu-se forma de corn. Se coc in cuptorul incins in tavi tapetate cu hartie de copt, pana capata o nuanta aurie. Dupa ce se racesc putin se dau prin sirop si apoi in nuca de cocos.

Pentru sirop procedezi astfel: pui toate ingredientele la foc mic sa fiarba, pana capata o consistenta mai groasa.

About these ads

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s